Sæbe – Sæbebehandling af trægulve | Sæbespåner ludsæbe

Hvad er sæbebehandling af trægulv?ab-gulvservice.dk sæbe sæbebehandling sæbespåner ludsæbe

En sæbebehandling er blot sæbevask. Trægulvet mættes med sæbe, enten sæbespåner eller en specialsæbe. Der findes forskellige producenter af gulvsæbe; TripTrap, Faxe, Junckers eller Probat. Ofte foretages sæbebehandlingen umiddelbart efter en ludbehandling, idet lud ikke i sig selv giver en beskyttende og smudsafvisende overflade. Det er dog også muligt at sæbebehandlet et trægulv uden lud, men så vil træet med tiden blive gult, idet det ikke er beskyttet mod sollys.

Fordele ved sæbehandling

Den af de mest åbenlyse fordele er, at trægulve fremstår så naturligt som muligt ved en sæbebehandling. Endvidere danner sæben ikke en hård overflade som ved lakering eller oliebehandling. En anden fordel er, at små ridser, hakker og skrammer ikke er synlige efter en gulvvask. Sæbe og vand får simpelthen træet til at rejse sig igen efter vask og ridserne forsvinder. Ulempen er dog at et sæbebehandlet trægulv kan være sart at holde, især i starten hvor det er meget sart. Men jo flere gange gulvask, jo mere smudsafvisende og slidstærkt bliver gulvet.

Rengøring og vedligeholdelse

Den daglige rengøring og vedligeholdelse foregår ved jævnlig gulvvask, gerne én gang om ugen. Vasken tilføre trægulvet en ny sæbe, som giver en beskyttende hinde mod snavs. I det daglige vil en støvsugning og vask med sæbespåner være nok til at vedligeholde gulvet.  Ekstraordinær tilsmudsning kan let fjernes med trærens som købes i større farvehandlere og byggemarkeder. Herefter er trægulvet klar til en ny sæbebehandling.

Ring og få en snak om dine trægulv, det er gratis og uforpligtende.