Olie – oliebehandling af trægulve | Naturolie eller Hvidolie | Oliering

ab-gulvservice.dk hvid olie oliebehandling natur olieringOlie er et naturprodukt som tilføres gulvet og som går ind og mætter træets porrer. Der bruges en hærdende olie, som tørre og hærder nede i træet og  som dermed skaber en slidstærk overflade.  Et oliebehandlet trægulv er smudsafvisende sam let at rengøre og vedligeholde.

Hvid olie også kaldet hvidpigmenteret olie

Der findes to varianter af gulvolie – natur olie og hvid olie. Den hvide olie giver et lyst gulv med den eftertragtede hvide patina, og idet den indeholder hvidpigment beskytter den mod lysets trænedbrydende stråler. Naturolien derimod fremhæver træets åretegninger og strukturer og giver gulvet en varm lød. Natur olien vil fremstå mørkere med en honningagtig farve.

Tørre- og hærdetid for oliebehandlet gulv

Olie og oliebehandling af trægulvet er en forholdsvis langsommelig proces for gulvet er først berøringstørt efter otte timer og klar til bruge efter ca. 24 timer. Den fulde hærdning opnås først efter fjorten dage, så det tilrådes at vente med at lægge tæpper på i denne periode.

Fordele ved oliebehandlet trægulv

Et oliebehandlet trægulv er behageligt at gå på. Med følelsen af at betræde naturens materiale er et trægulv med olie absolut at foretrække. Et oliebehandlet gulv kan repareres, og synlige mærker og hakker kan fjernes. Det kræver blot en fin afslibning på de beskadiget område og en ny gang olie. Ofte er det nok at duppe ridserne med sæbevand eller at lægge en klud på området, hvorefter træet rejser sig og ridserne forsvinder. Trægulve med ormehuller kan med fordel sæbebehandlet istedet for olie.

Rengøring og vedligeholdelse af oliebehandlet gulv

Vedligeholdelse og rengøring foretages ved vask med et specielt rengøringsmiddel til oliebehandlede trægulve. Det findes blandt andet fra følgende producenter: Faxe, TripTrap, Junckers eller Probat. Midlet indeholder vaskeaktive stoffter og en lillesmule plejende olie, og daglig rengøring foretages med en hårdt opvredet moppe eller klud. Brug aldrig sulfo eller rengøringsmidler der opløser olien og skaber misfarvninger.

Oliebehandling af trægulve er et af vore specialer, så kontakt og gerne for en uforpligtende snak om dit trægulv. Vi tager telefonen alle dage, også aften og weekend.