Lud – Ludbehandling af trægulve | Hvid lud eller natur lud

ab-gulvservice.dk Lud ludbehandling hvidlud naturludLud bruges til at forhindre at træets overflade bliver gult som følge af træets naturlige pigmenter men også lysets påvirkning. Lud er en kemi der består af blandt andet kalk og kautisk soda, og som skaber en kemisk proces i træet. Det opleves ofte, at træet får et ‘chok’ ved denne behandling, så derfor giver vi gulvet en fin afslibning efterfølgende for at opnå den perfekte finish.

Lud kan ikke stå alene!

Lud er ikke i sig selv en beskyttende behandling, så det er nødvendigt at efterbehandle med sæbe, olie eller lak efterfølgende for at danne et beskyttelse mod snavs og slid. Oftest vælges en sæbebehandling til at beskytte det ludbehandlede gulv, og her er det nødvendigt at vaske trægulvet ofte og mætte det med sæbe. Efterhånden som gulvet bliver vasket nogle gange, vil det være lettere at rengøre og vedligeholde for at opnå en beskyttende overflade. Men det er en smagssag hvilken overfaldebehanlding som vælges efter en ludbehandling. Kontakt os gerne for yderligere information.

Tørretid for ludbehandlet gulv

Tørretiden variere afhængig af gulvets beskaffenhed samt temperatur og luftfugtighed. Men vil typisk være 1 – 4 timer.

Fordele ved ludbehandling

Lud giver gulvet nogle frihedsgrader, idet det ikke binder overfladen med en hård overflade som ved lakering. Ved ludbehandling fjernes småridser og hakker elegant ved en gulvvask, for træet rejser sig simpelthen igen efter vask.

Rengøring og vedligeholdelse af et ludgulv

Et ludbehandlet gulv kan vaskes i en fed sæbeopløsning, enten med sæbespåner eller en specialsæbe fra Faxe, TripTrap. probat  eller Junckers. Når træet vaskes med sæbe sker der en kemisk forbindelse i træet, som gør sæben til en beskyttende faktor. Jo flere gange der vaskes med sæbe jo mere slidstærkt et gulv opnås der. Brug aldrig sulfoholdige – eller brun sæbe, som vil give misfarvninger og udførre gulvet.

Lud og ludbehandling er vores speciale, så kontakt os gerne for yderligere information. Vi tager telefonen alle dage, også aften og weekend.